Friday, 2 May 2014

Sarawak Cultural Village

Hye hari ni iolls cukup rajin menghupdate blog ni heheheh.
opsss lupa Assalamualaikum hamba-hamba Allah sekalian.

Oke 2 minggu lepas aku and the geng pergi talk conference dekat Pustaka Negeri Sarawak mengenai neurofeedback biasala tentang course kite orang cognitive science.












Lepas habis jer conference tu kite orang ape lagi ambik la kesempatan jalan-jalan mengelilingi Pustaka Negeri Sarawak tu. Omaygadd uolls memang cantik gila, banyak tempat-tempat yang menarik contohnya korang boleh jogging with your family dekat situ, boleh jalan-jalan dekat taman and boleh la lepak-lepak dekat tasik with your boyfriend/girlfriend tapi kena behave tau heheheh.

Oraite lepas jer habis jenjalan, tengok jam pun masih awal lagi nak balik Unimas so, kite orang pun buat la perancangan yang super surprise sangat pergi Kambung Budaya Negeri Sarawak yelaa lagi pun iolls belum pernah lagi menjejakkan kaki dekat kampung budaya tu setelah hampir 2tahun iolls duduk di Sarawak ni heheh. Orang kate tak sah kalau tak pergi kambung budaya ni kalau korang dah sampai sarawak. Hmm sebab ape dekat kampung budaya ni ada macam-macam jenis etnik yang korang boleh tahu. 
yelaa nak baca buku  tentang kaum-kaun dekat sarawak ni memang idok ler, so tengok tempatnya korang dah tahu semua. acecehhhh hehehehe.


Walupun pakai skirt tak bermakna aku tak boleh panjat tangga ni ok. Haaa percaya la... aku dah sampai ke atas ni degan skirt aku yang candy gituw hahhah.


Before korang masuk Kampung Budaya ni korang tak boleh la sesuka masuk jer, kena charge ok !

For student kena bawak matric card = RM15 only
Orang luar = RM60 only





















Kalau lah kan, nasib korang baik korang boleh tengok persembahan dari pelbagai etnik ni, so korang dapat tahu la bermacam-macam tarian dari pelbagai etnik dekat Sarawak ni. Best gilaa sebab?? hahahha kalau nak tahu korang kena la datang dulu. Nanti boleh la kite share cerita kahkahakhhh. 










Ok done korang tengok la gambar-gambr jer, aku nak cerita pun dah lupa then penat juga la nak menaip panjang-panjang ni hahahah. Tengok even aku pakai skirt pown stil boleh memanjat sana sini taw, nampak tak rock aku dekat situ haha. Alaa lagi pun kite orang tak rancang pon nak gi sini tu yang pakai skirt ni.


video


video


video

Hhahahah sorry la ade video yang tak ade suara, aku tak tahu la ape masalah dengan aku punya nfone ni. Nak kena beli baru hape?? Tapi aku still sayang lagi tak na lah beli baru heheh.
So enjoy with Kampung budaya.

Opsss lupa lak kalau korang-korang yang dari semenanjung tu nak datang Sarawak and nak teringin nak pergi kampung budaya ni korang cari jer aku aku boleh bawak korang datang kampung budaya ni. Acecehhh nak jadi tour guide la pulak. HhAHHAA anything la for korang semua. Haaa tak pun before nak datang korang mintak lah tolong pakcik google yer. Hehehe 




Oke byee byee, Assalamualikum


Haa ni kengkonon bajet jadi Puteri konon hehehehe =)

No comments:

Post a Comment